Keçi sütü ek gıda, mama tarifi

Geçmişten bu güne keçi sütü sayısız faydaları ile tanınmaktadır. Eskiden sütü yetmeyen veya sütü olmayan annelerin bebeklerine anne sütü yerine keçi sütünün verildiği bile söylenmektedir. Keçi sütü inek sütüne göre çok daha fazla kalsiyum ve A vitamini içermektedir. Eğer bebeğiniz 1 yaşını doldurmuş ise onu daha fazla sabırsızlandırmadan keçi sütü maması lezzeti ile tanıştıralım.

Keçi sütü maması tarifi

Difficulty: kolay
Kaç Kişilik

1

Kase
Hazırlama Süresi

5

dakika
Pişirme Süresi

10

dakika
Toplam Süre

15

dakika

Anne sütüne en yakın süt olan keçi sütü ve irmiğin birleşimi ile oluşturulan mamamıza bebekleriniz bayılacak

Kullanılacak Malzemeler

  • 1 bardak keçi sütü.

  • Dolu dolu 1 yemek kaşığı irmik.

  • Dolu dolu bir yemek kaşığı buğday unu.

  • 1 kesme şeker büyüklüğünde tereyağı.

  • 4 tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi.

  • 1/2 (Yarım) Elma

Keçi sütü maması nasıl yapılır?

  • En küçük boy tenceremizde tereyağını eritiyoruz. Ve içine un ve irmiği ekleyip 1,5 – 2 dakika kavuruyoruz.
  • Kavurduğumuz un ve irmiğin içine sütümüzü ekleyip kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Fokurdamaya başladığında ocağımızı kapatıp Oda sıcaklığından sıcak ve bileğimizi yakmayacak kadar soğuk olana kadar bekliyoruz.
  • İstediğimi ısıya geldiğinde içine yarım elmamızı rendeliyoruz ve 4 tatlı kaşığı keçi boynuzu pekmezimizi ekliyoruz. İşte mamamız bu kadar. Bebeğimizin aklında duracağına midesinde dursun.

Notlar

  • Keçi sütünün gıda olarak tüketimi bebeklerde 1 yaş sonrası başlamaktadır Fakat formül olarak satılan Keçi Sütü içeren bebek maması ürünleri “Golden Goat” gibi bebeğiniz doğduğu andan itibaren tüketilebilir.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir