En güncel ek gıda tarifleri
Bal kabağı çocukluğumuzdan kalan en sevimli görseldir. Cadılar bayramı ile özleşleşen bal kabağı çocukluğumuzdaki çizgi filmlerin unutulmazıdır. Bebeğimiz içinde içerdiği magnezyum , potasyum, fosfor ve kalsiyum nedeni ile besleyici bir meyvedir. Tatlı ve tuzlu olarak çok çeşitli yemeklerde kullanılabilir . Gelin beraber bebeğimizi bal kabağı çorbası ile tanıştıralım.
Bal Kabaklı bebek çorbası tarifi
Difficulty: KolayServis
1
kaseHazırlanış Süresi
4
dakikaPişirme Süresi
13
dakikaToplam Süre
17
dakikaPotasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi mineralleri bolca içeren bal kabağı çorbası tarifi ile bebeğimizi sevindiriyoruz.
Kullanılacak Malzemeler
1 Dilim (ince) Bal Kabağı
1 adet Patates (küçük boy).
2 Tatlı kaşığı Zeytinyağı.
1 tatlı kaşığı dolusu irmik.
Ve Su
Bal kabaklı bebek çorbası nasıl yapılır?
- Patates ve bal kabağını küçük küçük doğruyoruz. Burada amaç hızlı pişirme ve vitaminlerinin mümkün olduğunca kaybolmamasıdır.
- Küçük boy tenceremize patates ve bal kabağını küçük boy tenceremize koyuyoruz. Ve 1 – 1,5 santim üzerine çıkacak şekilde su ekliyoruz. Ardından kaynayana kadar bekliyoruz.
- Patates ve bal kabağı yumuşayınca içine irmik ve zeytin yağını ekleyip 5 dakika kadar daha kaynatıp . Blender yardımı ile çorbamızı homejenleştiriyoruz.
- Artık çorbamızın ılınmasını bekleyip servis edebiliriz.